Virtualizáció

Virtualizáció

HYPER-V, Vmware, RHEV, XEN Server

Találkozzunk személyesen,  kérjen személyes konzultációt tőlünk

2018-BAN A 

A VIRTUALIZÁCIÓ ELÉRHETŐ VÁLLAKOZÁSÁNAK

A VÁLLALKOZÁSOK

-a HASZNÁL
50 %

VIRTUALIZÁCIÓT

A KÖLTSÉGEK

-al CSÖKKENEK
100 %

ÉVES VISZONYLATBAN

HW DARABSZÁMBAN

-os átlag
50 %

CSÖKKENÉS

TAPASZTALAT, SZAKÉRTELEM, MEGBÍZHATÓSÁG

Találkozzunk személyesen,  kérjen személyes konzultációt tőlünk

Virtualizáció előnyei

Konszolidáció, Skálázhatóság

A fizikai szerverek rendelkezésre álló erőforrásai lehetővé teszik, hogy több virtuális szerver fusson ugyanazon a hardveren. Ezzel a fizikai helykihasználás, a processzor és memória felhasználás optimálisabb lesz. Lehetséges akár működés közben plusz erőforrásokat adni a virtualizált szervereknek.

Hardver izoláció

A virtuális gépek ne állnak közvetlen kapcsolatban a hardverekkel ezért kompatibilitási problémák sem jelentkeznek. Igény esetén gond nélkül átvihetőek egy más kiépítésű, de virtualizációt futtatni tudó szerverre.    

Régi Operációs Rendszerek

Virtualizált környezetben futtathatók a régi, már nem támogatott Operációs Rendszerek (pl. Windows 2000 Server), amelyeket már nem lehetne áttelepíteni a modernebb hardver eszközökre. A kompatibilitási problémák elhárításával üzembiztosan működtethetők az elavult rendszerek is. 

Független tesztkörnyezetek

Független és izolált tesztkörnyezetek alakíthatóak ki könnyedén a virtualizált infrastruktúrában. Snapshot és Export/Import funkciók használatával rögzíthetőek a virtuális szerverek aktuális állapotai és egy gombnyomással lehetőség van az adott időpontra   való visszaállásra.

Karbantartás, Live Motion

Több virtualizációs gazdagép használatával lehetőség van az egymás közötti automatikus, vagy kézi migrációjára, átmozgatására (LiveMotion funkció) A virtuális szerverek leállás nélkül leköltöztethetőek, ezután pedig lehetőség van a gazdagép karbantartására, frissítésére. 

Replikáció

Disaster Recovery megoldásként, vagy több telephelyes működés esetén lehetőség van folyamatos replikáció készítésére a virtuális szerverek állapotáról. Meghibásodás esetén a replikált szerverek biztosítják a folyamatos működést 

Ajánlatunk virtualizáció bevezetésére

Microsoft Hyper-V

Vmware

Piacvezető, nagyvállalati virtualizációs megoldásszállító, amely az iparág standardjává lépett elő. Innovatív és átfogó megoldások minden virtualizációs kérdésre, amelyhez megfelelő nagyságú árcédula társul. 

Hyper-V

Kis, közép és nagyvállalati szinten is kiváló szolgáltatásokat és ár/érték arányt nyújtó megoldás, amely funkcionalitásban és üzemeltethetőségben méltó vetélytársa a LINUX alapú rendszereknek. Ingyenes hypervisor  megoldásával a kis és közepes vállalkozások ideális virtualizációs platformja. 

Red Hat Enterprise Virtualisation

KVM alapú nagyvállalati virtualizációs megoldás, amely nagyvállalati környezetben Red Hat alapú  LINUX virtuális szerverek futtatására ideális. Gyártói támogatást és hibaelhárítást biztosít a HOSt és a QUEST operációs rendszerek számára is.

Virtualizácóval kapcsolatban keressen minket elérhetőségeinken

A virtualizáció technikai lehetőségei  HATÁRTALANOK!